Vampova juha s krompirjem

KAJ POTREBUJEMO?

  • 2 debela krompirja
  • 2l jušne osnove
  • moka
  • svinjska mast
  • peteršilj
  • čebula
  • vampi 0,5kg
  • sol
  • poper
  • majaron
  • česen

PRIPRAVA

Skuhaj 2 debela, olupljena in na kocke zrezana krompirja v 2l vode.

V kozici napravi prežganje iz velike žlice masti in moke. V bledo zarumenelo prežganje dodaj
žlico drobno zrezanega zelenega peteršilja in čebule ter neprestano mešaj, da še nekoliko zarumeni.

Nato dodaj  0,5 kg kuhane in na drobne rezance zrezanih vampov, ki jih v prežganju nekoliko minut
duši, nakar stresi kuhani krompir z vodo vred k vampom

Osoli, dodaj vejico majarona, česna, popra in kuhaj vse skupaj še nekaj minut.

Če želiš , lahko dodaš juhi še žlico kisa, preden jo daš na mizo.