KAJ POTREBUJEMO?
- 1 kom krvavica
- 2 jajci
- 200 g panko drobtine
- 600g kisla repa
- Lovor
- Sol
- Poper
- 50g zaseka
- sladkor
- 3 dl jušne osnove
PRIPRAVA
- Krvavico razdremo in oblikujemo kroglice, ki ji opaniramo v jajcu in drobtinah. Cvremo jih v olju na 140c 5 minut.
- Pire repe
- Repo skuhamo ji dodamo lovor, poper sol in zaseko. Kuhano repo odcedimo ji odstranimo lovor in jo spasiramo v pire. Dodamo maslo da se pire poveže. Repo serviramo na krožnik in ji dodamo ocvrto krvavico.
- Kandirana repa
- Karameliziramo 4 žlice sladkorja, zalijemo z jušno osnovo 3dl in dodamo 200g repe in kuhamo 30minut.
- Repo serviramo na krožnik in ji dodamo kandirano repo in ocvrto krvavico.