KAJ POTREBUJEMO?
- Jelenovo stegno 1.2kg
- Poper v slanici 3 jedilne žlice
- Maslo 100g
- Žlica gozdnega medu
- Osnovan omaka 0,7l
- Rdeče vino (Refošk)
- Sol, poper
PRIPRAVA
- Jelenovo stegno zrežemo na enake 4 konce ter ga rahlo solimo damo v vrečko in dodamo žlico medu in ga zavakumiramo
- Kuhamo v sous vide na 64stopinj za 32ur. Ko je končan ga je potrebno ohladiti in šele nato rezati.
- V kolikor nimamo sous vide ga lahko počasi dušimo v kosu vendar ne bo tako mehak kot je iz sous vide.
- Lahko uporabimo tudi jelenov hrbet , ki ga pa samo opečemo v ponvici prelijemo z omako!
- V kozici stopimo maslo, dodamo poper iz slanice, vino ki ga pokuhamo dodamo žlico medu ter zalijemo z osnovno omako ter reduciramo da se zgosti.
- Jelenovo stegno narežemo na rezine in ga pokuhamo na kratko v omaki.
- Jed lahko izboljšamo z žličko brusnic, zraven lahko postrežemo domače sirove štruklje ali žlikrofe