Jelen v medeno poprovi omaki »sus vide«

KAJ POTREBUJEMO?

  • Jelenovo stegno 1.2kg
  • Poper v slanici 3 jedilne žlice
  • Maslo 100g
  • Žlica gozdnega medu
  • Osnovan omaka 0,7l
  • Rdeče vino (Refošk)
  • Sol, poper

 

PRIPRAVA

  • Jelenovo stegno zrežemo na enake 4 konce ter ga rahlo solimo damo v vrečko in dodamo žlico medu in ga zavakumiramo
  • Kuhamo  v sous vide na 64stopinj za 32ur. Ko je končan ga je potrebno ohladiti in šele nato rezati.
  • V kolikor nimamo sous vide ga lahko počasi dušimo v kosu vendar ne bo tako mehak kot je iz sous vide.
  • Lahko uporabimo tudi jelenov hrbet , ki ga pa samo opečemo v ponvici prelijemo z omako!
  • V kozici stopimo maslo, dodamo poper iz slanice, vino ki ga pokuhamo dodamo žlico medu ter zalijemo z osnovno omako ter reduciramo da se zgosti.
  • Jelenovo stegno narežemo na rezine in ga pokuhamo na kratko v  omaki.

 

  • Jed lahko izboljšamo z žličko brusnic, zraven lahko postrežemo domače sirove štruklje ali žlikrofe