Vampova juha s krompirjem

2 debela krompirja 2l jušne osnove moka svinjska mast peteršilj čebula vampi 0,5kg sol poper majaron česen Skuhaj 2 debela, olupljena in na kocke zrezana krompirja v 2l vode. V kozici napravi prežganje iz velike žlice masti in moke. V … Preberi več

Domača goveja juha

1/4kg mesa na 2l vode 0,5kg kosti in jeter korenina peteršilja zelena čebula šalotka koleraba rumena por štorž ali list cvetače paradižnik strok česna muškatni cvet poper v zrnu Meso, ki ga hočeš kuhati, moraš vselej hitro oprati v mrzli … Preberi več

Gibanica po “naše”

nadev Orehi     200g Skuta     500g Mak       200g Jabolka      400g jajca           4 kos sladka smetana      0,1dl mleko    4 dl vanilin sladkor   2 vrečki sladkor   150g   testo moka  … Preberi več

JEDI V KOZARCIH IN TININE VLOŽNINE

“Jedi shranjene v kozarcih nam pridejo prav ko nimamo časa ali pa za rezanje in mešanje nismo razpoloženi….” Ste jih že kdaj poizkusili?   Jedi v kozarcih so pripravljene brez konzervansov in ojačevalcev arome. Obstojnost živila dosežemo z sterilizacijo na … Preberi več

Zelenjavni Tatarc

300g zelenjave (korenje, stebelna zelena, paprika treh barv, paradižnik, šampinjoni, šparglji, por, česen, peteršilj) 80g kremni sir 10g gorčica 2 kuhana rumejaka sol poper olivno olje 30g kisla smetana zelenjavo lahko blaširamo ali pa jo uporabimo surovo zelenjavo zmeljemo v … Preberi več

Ocvirkova pašteta

½ kg ocvirkov 4 jajca 70g kisle kumarice Gorčica 3 kos šalotke 3 stroki česna Sol ,Poper Majaron, timijan, šetraj 50g peteršilj 30g Maslo sok limone Skuhamo jajca, segrejemo ocvirke in jih odcedimo, nato prepražimo šalotko, česen, začimbe in ohladimo. … Preberi več

Česnova juha z žafraniko

160g česna 100g krompirja 1l piščanje osnove 480 g smetane žafranika kruhove kocke maslo Česen zavijemo v folijo in ga pečemo 200stopinj 30 minut. Pečen česen olupimo Jušni osnovi skuhamo krompir, dodamo česen in smetano, šetraj, žafraniko (malo) ter maslo … Preberi več

Ocvrta krvavica

1 kom krvavica 2 jajci 200 g panko drobtine 600g kisla repa Lovor Sol Poper 50g zaseka sladkor 3 dl jušne osnove Krvavico razdremo in oblikujemo kroglice, ki ji opaniramo v jajcu in drobtinah. Cvremo jih v olju na 140c … Preberi več

Bučna juha

Maslena buča 2 kos Sol, poper Jušna osnova 2l Smetana za kuhanje 0,3dl Maslo 100g Kisla smetana   Buče razrežemo na krhlje in ji odstranimo peške, zložimo na pečak in pečemo 45minut na 180°C. Buče olupimo in jih damo v … Preberi več

Jelen v medeno poprovi omaki »sus vide«

Jelenovo stegno 1.2kg Poper v slanici 3 jedilne žlice Maslo 100g Žlica gozdnega medu Osnovan omaka 0,7l Rdeče vino (Refošk) Sol, poper   Jelenovo stegno zrežemo na enake 4 konce ter ga rahlo solimo damo v vrečko in dodamo žlico … Preberi več

Čokoladna salama

 200g Albert keksov ali podobnih 100g orehov in lešnikov (lahko samo orehi ali samo lešniki) 6rumenjak 50 g sladkorja 1 vaniljev rumov sladkor (ali vaniljev sladkor in nekaj kapljic rumove arome) 200g masla 400g temne čokolade 0,6cl rum   Postopek: … Preberi več

Divji pujs v naravni omaki

Krompir 4kosi Maslo 200g Brokoli 1kos File divjega prašiča 500g (lahko tudi svinjski file namesto divjačine) Kitajski zelje 1kos Klinčki Cimet Janeževa zvezda 3kom Sok svežih pomaranč 2dl Smetana za kuhanje 3dl Lešnikov liker 0,03l Mleti lešniki 60g 4dl osnovne … Preberi več

Gibanica po “naše”

nadev Orehi     200g Skuta     500g Mak       200g Jabolka      400g jajca           4 kos sladka smetana      0,1dl mleko    4 dl vanilin sladkor   2 vrečki sladkor   150g   testo moka  … Preberi več

Hrenov sladoled

300g klisa smetana 30ml pomarančni sok 1dl mleko 50g hren 45g glukoze   mleko in glukozo segrejemo da se glukoza raztopi in ohladimo vse sestavine zmešamo skupaj in damo na avtomat za sladoled   Postrežemo zraven prekajenega govejega jezika!

Čokoladna salama

 200g Albert keksov ali podobnih 100g orehov in lešnikov (lahko samo orehi ali samo lešniki) 6rumenjak 50 g sladkorja 1 vaniljev rumov sladkor (ali vaniljev sladkor in nekaj kapljic rumove arome) 200g masla 400g temne čokolade 0,6cl rum   Postopek: … Preberi več

Update cookies preferences