KAJ POTREBUJEMO?
-
- Krompir 4kosi
- Maslo 200g
- Brokoli 1kos
- File divjega prašiča 500g (lahko tudi svinjski file namesto divjačine)
- Kitajski zelje 1kos
- Klinčki
- Cimet
- Janeževa zvezda 3kom
- Sok svežih pomaranč 2dl
- Smetana za kuhanje 3dl
- Lešnikov liker 0,03l
- Mleti lešniki 60g
- 4dl osnovne omake
- Sol
- Poper
PRIPRAVA
- Krompir olupimo in ga narežemo na koščke ter ga damo kuhati v slano vodo.
- Stisnemo sok iz svežih pomaranč. Segrejemo ponev raztopimo maslo, dodamo kitajsko zelje ter ga sotiramo nato pa dodamo klinčke, cimet, janež, ter zalijemo z pomarančnim sokom in podušimo.(če želimo da bo kremasto dodamo malo smetane za kuhanje).
- Na maslu prepražimo lešnike da zadišijo in dodamo lešnikov liker ter flambiramo.
- Nato krompir pretlačimo, mu dodamo maslo, smetano za kuhanje in naredimo gladko maso. Po potrebi dodajamo maslo in smetano, na koncu vmešamo še prepražene lešnike in solimo.
- Meso smo narezali na medaljone in ga ne tolčemo s kladivom. Ga rahlo pritisnemo z roko! Segrejemo ponev na kateri bomo spekli meso dodamo maslo in kanček olja ter meso opečemo z obeh strani ( sv. File je potrebno peči dalj časa), dodamo osnovno omako in solimo in popramo ter pokuhamo.
- V kozici segrejemo vodo solimo in malo sladkamo ter skuhamo cvetove brokolija.